Forskeren og forretningsmanden Alfred Bernhard Nobel var opfinderen af ​​dynamit, en stærk eksplosiv. Nobel er imidlertid mest berømt for at have skabt en pris, der bærer hans navn Nobelprisen.

Forskeren og forretningsmanden Alfred Bernhard Nobel var opfinderen af ​​dynamit, en stærk eksplosiv. Nobel er imidlertid mest berømt for at have skabt en pris, der bærer hans navn Nobelprisen.

I mere end 100 år har nobelpræmierne anerkendt de fineste i menneskets Achievement S, fra litteratur og videnskab til Nobels fredspris, som gives til den person, der skal have gjort mest eller det bedste Arbejde for broderskab mellem nationer, afskaffelse eller reduktion af stående hære og til bedrift og fremme af fred kongresser, ifølge den sidste vilje og testamente af grundlæggeren Alfred Nobel.

Selvom nitroglycerin blev betragtet for usikkert at have nogen praktisk brug, fortsatte Nobel-familien, som nu havde flere rentable virksomheder i Rusland og Sverige, med at undersøge sit potentiale for kommercielle og industrielle anvendelser.

Men deres henvendelser havde tragiske resultater: I 1864 blev Alfreds yngre bror Emil og flere andre dræbte i en eksplosion på en af ​​deres fabrikker i Sverige. Katastrofen opfordrede Alfred til at forsøge at finde en måde at gøre nitroglycerin sikkert på. Succes kom ikke let: Tidlige eksperimenter omfattede skabelsen af ​​sprængningsolie, en blanding af nitro og krydderier, hvilket resulterede i flere dødelige eksplosioner og engang dræbte 15 personer, da det eksploderede i et opbevaringsrum i San Francisco.

Opfindelsen af ​​dynamit revolutionerede minedrift, konstruktion og nedrivningsindustrien. Railroad Companies kunne nu sikkerhed blast gennem bjerge, åbne store strækninger af jordens overflade til udforskning og handel. Som følge heraf blev Nobel, der til sidst gav 355 patenter på sine mange opfindelser, fantastisk velhavende.

Nobel var en globetrotter - han blev kaldt den rigeste vagabond i verden - som på forskellige tidspunkter i sit liv boede i Sverige, Rusland, Tyskland, Frankrig, USA, Storbritannien og Italien.

Spekulerer du nogensinde på, hvad du vil efterlade? For de fleste af os vil det være vores venner og kære minder, og for mange vil vores familier være vores arv. Nogle vil blive husket for vores vigtige præstation S, og meget få af os vil leve i generationer og århundreder baseret på de værker og ideer, der overlever os, for godt eller for syge.

Hver af os, uanset hvor stor eller ydmyg, har mulighed for at forlade en ting bagud, et sidste ord, at i de fleste tilfælde skal høres, og adlydes: en vilje. Meget som folk ikke kan lide at tale om eller endda overveje det, hvilket gør en vilje, giver os alle en chance for at gøre vores ønsker, der vides om vores verdslige varer, og hvordan de skal dispenseres, med måske også en chance for at komme i en endelig grav eller demonstration af kærlighed.

Im Joejaner af University of Washington Information School. Du har set det et dusin gange; Great Ununthildegardehas endelig croaked, så nu jo grådige, neer-do-well-familien samler at finde ud af, hvem der fik hvad fra den gamle pige ved læsning af hendes sidste vilje og testamente. I det tidlige England var disse to ting faktisk forskellige: Testamente var til personlig ejendom, viljen for fast ejendom, og oprindeligt henvist til erklæringen selv, kun over tid, der kommer til at betyde dokumentet. Så en sidste vilje er netop det, din sidste vilje om, hvordan du skal bortskaffe dine ting.

I virkeligheden er disse aflæsninger passet af lazily skriftlige scripts, selvom der er her et antydning af gammel historie: De tidligste romerske vilje blev gjort offentligt af husholdningshovederne i en mundtlig ceremoni før thecomitiacalata, a Body af vidner indkaldt to gange om året for blot et sådant formål; Så ved døden blev sælerne brudt, og dokumentet læste højt.

Funktionerne i en romersk vil føle sig meget velkendt. Så som nu dikterer loven, hvad der sker, når en person dør uden en vilje eller intestate. Så en vilje er et middel til at afvige fra dette mønster for mere specifikt at udpege, hvem der får det, for at favorisere nogle, skuffe eller endda desinherit andre, for at nævne værger for mindre børn og så videre. Det er en endelig mekanisme til kontrol af dem ejendom, uanset hvordan tilsyneladende bizarre eller lunefuld, og det er også en envejs gade, uden mulighed for genoptagelse eller forhandling bortset fra juridisk udfordring for sine hensættelser . Ifølge et skøn tegnede dette sig for mellem 60 og 70 af alle romerske civilretlige retssager.

Således begyndte sagaen at gøre alle sine drømme til virkelighed, som vi alle ved, men ikke uden skuespilleren af ​​eksekutoren, der samlede Nobels værdipapirer og aktiver i hemmelighed i den svenske ambassade, og kører væk med dem I en hest trukket fører gennem gaderne i Paris til TheGaredUnord, Revolverer i klar til at beskytte sig mod tyve og måske familiemedlemmerne, til Spirit-pladen ud af Frankrig og til Storbritannien og Sverige, hvor vilje til sidst ville blive probet.

Under alle omstændigheder blev gerningerne gjort, og præmierne begyndte at strømme i 1901, herunder til WilhelmrontGenFor Fysik for hans opdagelse af røntgenstråler, lavede bare uger før Nobel skrev sin vilje. Bitching startede næsten umiddelbart, kritiserede den første litteraturpris til digteren SullyPrudhommerather end Tolstoy. For alle værdien af ​​Marie Curie og Martin Luther King og Mother Teresa Andmalalayousafzai har Theres også nogle bemærkelsesværdige Clunkers: en 1927 fysiologi eller medicin tildeling for at opdage, at injektioner af malaria parasitter kan hjælpe med at behandle syfilis og en anden i 1949 for udvikling af den præfrontale lobotomi. For ikke at nævne undladelser: Gandhi, Eleanor Roosevelt, Chekhov, Joyce, Proust, Rosalind Franklin. Disse ting sker.

Der er en anden nysgerrig undladelse, der har trukket nogle spekulation gennem årene. Med priser givet i fysik, kemi og medicin, hvorfor er der ingen præmie i matematik Den mest populære historie er baseret på Nobels, der formodes bitterhed, fordi hans kone enten havde en affære eller løb væk med en matematiker. Salaciously Delicious, ja, selvom det er ubehageligt falsk, for som vi ved, giftes Nobel aldrig. Så hvad er aftalen? Bortset fra den eksterne chance, at Nobels lejlighedsvis Paramour Sophie var på med en Gostaâ Mittag-Leffler, forekommer det mere sandsynligt, at han lige har givet penge til ting, der interesserede ham, eller han troede værd eller praktisk, eller fordi kong Oscar II i Sverige allerede havde udstyret en matematikpris. Du kan være sikker på, at der er en stor præmie for dem nu, felterne medalje, givet hvert 4. år. Det er en dejlig medalje, men desværre ingen kontanter.

Vi kan kun spekulere Hvordan Alfred Nobel ville blive husket i dag, hvis han slet ikke havde skrevet den tredje vilje og havde det ikke gjort til at arbejde. Men lykkes viljen gjorde, måske ud over hans fantasi. Overvej markerne medalje, der er etableret i 1936. Eller Turing Award i datalogi i 1966, ThePritzkerpriser til arkitektur, selv Darwin Awards eller TheNignobel-præmier for tilsyneladende trivial Achievement s. Bortset fra præmierne selv, har de også medvirket til at give anledning til begrebet anerkendelse og belønning intellektuel eller professionel Achievement generelt.

Bedøvet af hændelsen begyndte Alfred Nobel på udkig efter en måde at gøre nitroglycerin mindre farligt. I 1867 succed blev han succed ved at blande nitroglycerin med sand rig på calcium og silicium, som virker som en absorberende . Han kaldte det dynamit, fra den græske orddynamik betyder magt. Dynamit er et fast stof, der kun eksploderer, når det er i kontakt med ild.


Populær i dag

Hyppigt spørgsmål, der lavede stegbrød

Hyppigt spørgsmål, der lavede stegbrød

In Search of Hot Beef

In Search of Hot Beef

Den Wellsasons historie af Dales Steak Sauce

Den Wellsasons historie af Dales Steak Sauce

Du spurgte, frugtflyerne kommer fra inde i frugt

Du spurgte, frugtflyerne kommer fra inde i frugt

Hvor man finder svinekød osso bucco

Hvor man finder svinekød osso bucco

Great recipe for strawberries in balsamic glaze. strawberries in balsamic glaze

Great recipe for strawberries in balsamic glaze. strawberries in balsamic glaze

Baby Shower Cakes Buy or Send baby shower special cakes online in India via Chocolaty. Buy Baby shower cakes online with free shipping  same day delivery option  Chocolaty. N.

Baby Shower Cakes Buy or Send baby shower special cakes online in India via Chocolaty. Buy Baby shower cakes online with free shipping same day delivery option Chocolaty. N.

Oplev vores sortiment af Chex Coral Products, Chex Mix Opskrifter og Muddy Buddy Opskrifter. Chex er hjemsted for den oprindelige Chex Mix og en række glutenfri korn.

Oplev vores sortiment af Chex Coral Products, Chex Mix Opskrifter og Muddy Buddy Opskrifter. Chex er hjemsted for den oprindelige Chex Mix og en række glutenfri korn.

Hvor kan man købe Baileys Colada i Det Forenede Kongerige Global Cirkulat

Hvor kan man købe Baileys Colada i Det Forenede Kongerige Global Cirkulat

Udbenede vinger, den billigere bid

Dominos Mexican Green Wave Pizza er fyldt med crunchy løg, skarp capsicum, saftige tomater og jalapeno med en liberal sprinkling af eksotiske mexicanske urter. Bestil online fra din nærmeste Dominos Store nu.

Lær mere
Udbenede vinger, den billigere bid

Nyankomne

Borax based chemicals to kill ants

Borax based chemicals to kill ants

Heres the best thing to order at Costcos wildly popular food court

Heres the best thing to order at Costcos wildly popular food court

De 18 bedste kødfirmaer har bøf, svinekød, kylling og mere leveret til din dør

De 18 bedste kødfirmaer har bøf, svinekød, kylling og mere leveret til din dør

Our Famous Grazed In Maine Beef Brisket

Our Famous Grazed In Maine Beef Brisket

Breakfast  Country Charm Restaurant

Breakfast Country Charm Restaurant

Okanagan græskar patch steder lokale gårde for at finde dit eget græskar hjem til høsten

Okanagan græskar patch steder lokale gårde for at finde dit eget græskar hjem til høsten

Sanding  Colored Sugar

Sanding Colored Sugar

Traditionel Fish Stock.

Traditionel Fish Stock.

Chocolate Croissant pack of 2

Chocolate Croissant pack of 2

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.